Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jedlo, ktoré zahreje – presne také sú tieto skvelé tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou. Správne nakombinované ingrediencie vám rozvoňajú kuchyňu a hotové jedlo zahreje :-). Príprava týchto gnocchi je vďaka našej zmesi na Halušky, z ktorej sú vyrobené, veľmi praktická. Naše bezlepkové polotovary majú totižto veľmi všestranné využitie. Okrem klasiky, na ktorú sú určené, sme z nich vytvorili ďalšie dobré jedlá alebo koláče.
Suroviny:
- Na gnocchi:
- 1 balenie Novalim Halušky bezgluténové
- 1 maslová tekvica alebo tekvica hokkaido
- 400 ml studenej vody
- Trochu Novalim ryžovej múky na pomúčenie dosky
- Na omáčku:
- 150 g masla
- Hrsť čerstvých šalviových lístkov
- 1 dcl bieleho vína
Postup:
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca s vodou a uvaríme do mäkka. Uvarenú tekvicu scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré. Bezlepkovú haluškovú zmes Novalim vysypeme do väčšej misy, pridáme studenú vodu a premiešame. Pridáme 2 PL tekvicového pyré a mixérom alebo varechou vypracujeme cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť premiesime a ušúľame na dlhý pásik, ktorý krájame na malé rovnaké kúsky. Tie potom upravíme do oválu a každý vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 3-4 minúty, sledujeme, aby sa nerozvarili.
Pripravíme si omáčku. Do menšieho hrnca dáme roztopiť maslo, do ktorého vsypeme umytú, osušenú a na drobnejšie nakrájanú šalviu. Trochu opražíme, pozor, aby sa nespálila, zalejeme vínom a za stáleho miešania necháme zredukovať. Trvá to pár minút. Uvarené tekvicové gnocchi scedíme a na tanieri prelejeme šalviovou omáčkou. Môžeme ich ozdobiť ešte lístkami čerstvej šalvie.
Pridal(a): NovalimSK