pridané 20.9.2012 o 09:25 prečítané 3458x
Šúlance
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Šúlance
Suroviny:
- 200g zemiakový škrob
- 200g ryžová múka
- 100g kukuričný škrob
- 1PL amarantová múka
- 1 vajce, štipka soli
- 1 bal. vanilkového cukru (pri sladkej variante)
- voda podľa potreby.
Postup:
V mise zmiešame škroby, ryžovú a amarantovú múku, štipku soli, cukor a vajce. Dolievame vodu podľa potreby, až nám vznikne pevné cesto. Tvoríme rukami šúlance, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu, ešte ich necháme asi 2 minúty povariť. Sitkom vyberieme a prepláchneme studenou vodou. Podávame na sladko s mletým makom, orechami alebo strúhankou, na slano ako príloha k mäsu namiesto knedle.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka
Pridal(a): zuzanab