pridané 18.10.2012 o 19:51 prečítané 27976x
Smotanové langoše
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Rýchle langoše s kyslou smotanou
Suroviny:
- 130 g Schar Mix B
- 1 vajce
- štvrť kocky droždia
- 2 PL kyslej smotany
- 1 dcl mlieka
- tatarka
- kečup
- tvrdý syr
- cesnak
- voda
- soľ
- olej
Postup:
Z vlažného mlieka a droždia si urobíme kvások. Pridáme k múke a smotane, dáme štipku soli a vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na dve hodiny do chladničky. Pekne v chlade nakysne. Tvarujeme malé bochníky,ktoré rozvaľkáme a roztiahneme dlanami. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji.
Langoš ochutíme nasledovne. Vo vode rozmiešame soľ a pretlačený cesnak. Natrieme na langoš, dáme trocha tatarky, veeeľa nastrúhaného syra a pokrapkáme kečupom. Su vynikajúce, lepšie ako pšenične. Davam vychladnuté do mrazničky a dcéra si vyťahuje podľa chuti. Iba si ich obloží syrom, kečupom..... čo kto má rád.
Pridal(a): DanaDianka