pridané 18.10.2012 o 19:51 prečítané 27976x

Smotanové langoše

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

veľmi ľahká

Rýchle langoše s kyslou smotanou

Suroviny:

  • 130 g Schar Mix B
  • 1 vajce
  • štvrť kocky droždia
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 dcl mlieka
  • tatarka
  • kečup
  • tvrdý syr
  • cesnak
  • voda
  • soľ
  • olej

Postup:

Z vlažného mlieka a droždia si urobíme kvások. Pridáme k múke a smotane, dáme štipku soli a vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na dve hodiny do chladničky. Pekne v chlade nakysne. Tvarujeme malé bochníky,ktoré rozvaľkáme a roztiahneme dlanami. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji.
Langoš ochutíme nasledovne. Vo vode rozmiešame soľ a pretlačený cesnak. Natrieme na langoš, dáme trocha tatarky, veeeľa nastrúhaného syra a pokrapkáme kečupom. Su vynikajúce, lepšie ako pšenične. Davam vychladnuté do mrazničky a dcéra si vyťahuje podľa chuti. Iba si ich obloží syrom, kečupom..... čo kto má rád.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.