pridané 11.10.2007 o 14:28 prečítané 2749x
Pšenové halušky v rajčinovej omáčke
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vhodné ako:
Bezlepková strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava
Suroviny:
- 1 šálka pšena 1 PL slnečnicového oleja 3 PL nakrájanej cibule 1 čl zeleninového bujónu Würzl 1 čl kurkumy 4 šálky vriacej vody 1čl cesnaku sušeného, 1 PL sójová omáčka Johsen Shoyu pol kocky údeného tofu. Omáčka: 3 PL olivového oleja podusené rajčiny (namieste čerstvých môžeme použiť drvené rajčiny Passata) štipka oregana a bazalky provensálske korenie.
Postup:
Podusíme cibuľu, pridáme kurkumu, Würzl, zalejeme vodou. Pridáme vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochutíme a na miernom ohni varíme 20-25 minút. Môžeme primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový olej. Vyformujeme lyžičkou veľké halušky, ktoré na tanieri zalejeme omáčkou.
Pridal(a): Systém