Pirohy
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pirohy
Suroviny:
- 1 menší varený zemiak 500 g múky Farina (Schaer), môže byť aj iná 1 vajce, soľ, trocha vody
Postup:
Uvaríme si 1 menší zemiak, ktorý po vychladnutí najemno postrúhame do cesta. Na dosku dáme : 0,5 kg múky Farina (Schaer) ; 1 vajce; soľ a postr. zemiak. Vypracujeme si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na 2-3mm. Nakrájame radielkom na štvorce, ktoré plníme plnkou. Opatrne zlepíme. Ja si vlhčím náprotivné rohy vodou, aby sa lepšie zlepili. Ulkadáme na utierku. Dáme variť osolenú vodu, ak máme pirohy s viacerými plnkami, radšej varíme osobitne. Opatrne vložíme do vriacej vody a varíme, až kým nevyplávajú na povrch. Vyskúšame jeden piroh rozkrojiť, či je uvarený. Opatrne scedíme , dáme na tanier a polejeme prepraženým maslom. Plniť môžeme lekvárom, popraženou kyslou kapustou, alebo vareným pretlačeným zemiakom zmiešaným s bryndzou.
Pridal(a): Systém