pridané 26.10.2015 o 10:30 prečítané 14081x

Lokše

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Veľmi jednoduché a chutné lokše

Suroviny:

  • 500 g múky od firmy Schär - Farina
  • 1 kg zemiakov
  • trošku soli
  • masť na potretie

Postup:

Zemiaky umyjeme a varíme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle, zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme cesto, z ktorého sprvíme šúlok a krájame z neho asi 1,5 cm hrubé kúsky, ktoré si vyvaľkáme na čo najtenšie lokše a vyprážame na kúsku oleja z oboch strán.

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.