pridané 10.5.2013 o 23:14 prečítané 5506x

Lokše zo zemiakového cesta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Chutné domáce lokše

Suroviny:

  • 700g pretlačených zemiakov
  • 1 lyžička soli
  • 300g Promix Forte
  • maslo

Postup:

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, pridáme k ním soľ, múku a zamiesime hladké cesto. Z cesta na doske posypanej múkou urobíme dlhší šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky, každý kúsok vyvaľkáme na lokšu a na rozohriatom sporáku alebo platničke z oboch strán upečieme. Upečené lokše pomastíme roztopeným maslom, prekrojíme na štyri časti a podávame teplé.

Pridal(a): Danxo

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.