pridané 15.5.2013 o 21:24 prečítané 9272x
langoše s cesnakovou nátierkou
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
jednoduchá a rýchla príprava
Suroviny:
- 200 g MIX B
- 125 ml mlieko
- 1 vajíčko
- 1/4 čerstvé droždie
- soľ
- strúčik cesnaku
- pochúťková smotana
- olivový olej
- tvrdý syr
Postup:
z vlažného mlieka, štipky soli a droždia pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou a vajíčkom. Cesto (nie veľmi husté) necháme pol hodiny odležať na teplom mieste. Z vykysnutého cesta odtrhávame kúsky, z ktorých tvarujeme langoše. Pripravené langoše necháme ešte 5 - 10 minút postáť na doske a vyprážame na oleji.
Cesnakovú nátierku si pripravíme následovne: pretlačíme strúčik cesnaku, osolíme štipkou soli a pridáme lyžicu olivového oleja - dobre premiešame. K zmesi pridáme pochúťkovú smotanu. Do nátierky môžme pridať aj nastrúhaný syr a necháme v ľadničke chvíľku odstáť.
Pridal(a): zuzula