Kulaša-fučka
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Kulašu môžeme jesť i na druhý deň, keď si ju dáme upiecť (do chrumkava) na vymastený pekáč. Môžeme pridať postrúhaný tvrdý syr, kečup. Vtedy nám lepšie chutí teplý čaj ako kyslé mlieko.
Suroviny:
- Zemiaky, promix Pk, čerstvé maslo, kyslé mlieko
Postup:
Zemiaky pokrájame na väčšíe kocky a dáme variť. Keď sú úplne mäkké, zahustíme ich múkou a všetko vymiešame do hladkej kaše. Ja to robím dvoma spôsobmi. Buď - zemiaky ocedím, (švábovicu si odložím) popučím na jemnú kašu, vlejem švábovicu a nechám zovrieť. Prilejem múku, rozmiešanú s trochou vody. Keď to prevrie-pofučí, kulašu posolím a už je hotová. Alebo len jednoducho do uvarených zemiakov vlejem rozmiešanú múku s vodou a súčastne pučiakom (alebo mixerom) pučím zemiaky a premiešavam celú hmotu. Kulaša sa servíruje na tanier, kým je horúca. Poleje sa rozpraženým maslom a zapíja sa kyslým mliekom.
Pridal(a): gasi