pridané 29.5.2019 o 11:05 prečítané 1467x

Jarný detox – šošovicové fašírky a zelený šalát

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Ak na vás prichádza jarná únava, je najvyšší čas, aby ste dopriali svojmu telu veľa vitamínov. Ľahká strava a veľa zeleniny je to pravé, čo vás po zime nakopne a dodá vám potrebnú energiu. Skúste sa inšpirovať našim jarným menu – fašírky z červenej šošovice a osviežujúci šalát z bielej reďkovky, jabĺk a ľadového šalátu. Rýchlo hotové a veľmi chutné.

Suroviny:

  • 2 šálky červenej šošovice (necháme napučať vo vode)
  • soľ, korenie
  • cibuľa
  • 3 lístky medvedieho cesnaku
  • 2 vajíčka
  • bezlepková strúhanka Novalim
  • olivový olej na vysmážanie
  • Na šalát: 1 zelené kyslé jablko, polovica dlhej bielej reďkovky, ľadový šalát (asi polovica)
  • Na zálievku: 4 PL olivového oleja, šťava z polovice citróna, 1 ČL dižónskej horčice, 1 ČL medu a trochu vody

Postup:

Na fašírky si najprv v slanej vode uvaríme napučanú šošovicu. Zlejeme ju a pridáme soľ, korenie, vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu a medvedí cesnak a napokon prisypeme strúhanku (asi 5 PL). Všetko spolu dobre rozmiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré opekáme z oboch strán na olivovom oleji do zlatista.

Na šalát si všetky druhy zeleniny nakrájame na drobno (napríklad na tenké pásiky, alebo malé kúsky), premiešame, zalejeme zálievkou a podávame k fašírkam.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.