pridané 16.2.2015 o 08:26 prečítané 3819x

Japonské kelové placky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Fantastický, vegetariánsky receptík. Neuveriteľne chutné a vhodné ako ľahká večera, ale šikovné aj ako predjedlo na menšie oslavy.

Suroviny:

  • 1 kel, surový a nasekaný najemno
  • 3 veľké vajcia
  • 1 pór, nakrájaný na tenké kolieska
  • 2 šalotky, na tenké kolieska
  • 120 g bezlepkovej múky, alebo 7 PL bezlepkovej strúhanky
  • slnečnicový olej, na pečenie
  • 2 čl majoránky
  • soľ a korenie
  • JAPONSKÁ OMÁČKA ..
  • 1/4 šálky paradajkovej omáčky
  • 1,5 PL Worcester omáčky
  • 1/4 čl horčice
  • 2 PL medu
  • 1 čl mletého zázvoru
  • 1 čl sojovej omáčky
  • UHORKOVÁ OMÁČKA ..
  • 1/2 uhorky, bez jadierok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 zväzok pažítky
  • troška soli

Postup:

Veľkosť použitého kelu som mala ako citrónovník obrovský (ako obrovský grapefruit). Originálny recept obsahoval 120 gramov múky, tú som však nahradila ovsennými vločkami. S nimi sú placky sýtejšie a netreba ich robiť priveľa ;) Z jednej dávky vyjde 12 ks placiek s priemerom 10 cm.

V mise zmiešaj najemno nakrájaný, surový kel spolu s bezlepkovou múkou, alebo strúhankou a zvyšnou, surovou zeleninou. Primiešaj rozšľahnuté vajcia, majorán, soľ a korenie a všetko zmiešaj do cesta.

Vo veľkej panvici rozpáľ troška oleja a placky na ňom opeč z oboch strán do zlatista, ako klasické palacinky. Postup opakuj až do úplného spotrebovania cesta.

Podávaj s omáčkou podľa vlastného výberu a chuti. Ja som zvolila uhorkovú.

Na prípravu Japonskej omáčky, zmiešaj všetky uvedené suroviny spolu v mise.

Na prípravu uhorkovej omáčky, uhorky pred použitím najprv očisti a nastrúhaj ako jablká. Potom ich zmiešaj spolu s ostatnými surovinami a podávaj.

Placky sú veľmi chutné, lahodné a skutočne sýte.

Pridal(a): Zuzana215

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.