pridané 3.1.2008 o 20:31 prečítané 2774x
Hrachová kaša
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ak sa hrachová kaša nezje všetka, na druhý deň z nej urobím hrachovú polievku. Zriedim ju s vodou a dám do nej zemiaky pokrájané na malé kocky.
Suroviny:
- Hrach (lepšie je naklíčený), cesnak, bobkový list, rasca, cibuľa, soľ, vegeta, saturejka, oregano, koža z údenej slaniny.
- Zátrepka: Promix CH, voda
Postup:
Do kuchty dáme hrach, cesnak, bobkový list, cibuľu, rascu, kúsok údeniny a zalejeme vodou. Keď sa kuchta uzavrie, necháme ju chvíľu \"pofučať\" a vypneme. Keď je hrach mäkký, údeninu a bobkový list vyberieme a ostatné zmixujeme. Necháme zovrieť a podľa potreby trošku zahustíme zátrepkou.
Podľa chuti pridáme ostatné pochutiny.
Podávame s opraženou klobásou a blp chlebom. Na obmenu môžme miesto klobásy dať vyprážanú šunkovú salámu v cestíčku.
Pridal(a): gasi