Fritatta so špenátom a cuketou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jednoduchý recept, ktorý padne vhod na letné dni. Táto fritatta sa hodí na raňajky alebo ako ľahká a jednoduchá letná večera. Vajíčka, veľa dobrej zeleniny a k tomu napríklad náš jednoduchý domáci pohánkový chlebík. Kto vyskúša?
Suroviny:
- 4 vajcia
- 2 hrste špenátových listov
- 1 malú cuketu
- 1 mladú cibuľku
- 1 veľkú paradajku
- 1 PL masla
- Hrsť nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
- Mozarellu
- Soľ
- Čierne korenie
- Štipka chilli korenia
Postup:
Rúru vyhrejeme na 190 °C. Cuketu umyjeme a aj so šupkou nakrájame na malé kúsky. Na sporáku na panvici vhodnej aj do rúry roztopíme maslo, pridáme na kolieska nakrájanú mladú cibuľku a cuketu a chvíľku restujeme. Pridáme špenátové listy a za stáleho miešania necháme zmäknúť. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a pridáme chilli. Necháme minútku-dve zo spodu zapiecť, a zatiaľ posypeme petržlenovou vňaťou, poukladáme na vrch kolieska paradajky a medzi ne natrháme kúsky mozarelly. Nakoniec dáme fritattu zapiecť ešte na pár minút do rúry. Hotová je vtedy, keď sa mozarella roztopí.
Pridal(a): NovalimSK