pridané 12.10.2007 o 13:05 prečítané 3323x
Dusená zelenina - sabdží
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vhodné ako:
Bezlepková strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava
Suroviny:
- 500 g zmesi čerstvej zeleniny (zemiaky, mrkva, kel, kapusta, karfiol, cuketa, pór, paprika...)
- 1 PL oleja
- soľ
- podľa chuti klasického korenia (mahá korenie, gram masla alebo koriander a rasca)
- kurkuma
- chilli
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme korenie a opražíme zmes zeleniny. Trochu podlejeme vodou, osolíme a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 10 minút (podľa druhu zeleniny). Pokiaľ chceme mať jedlo výdatnejšie, pridáme na začiatku dusenia ku zmesi vopred uvarenú strukovinu (pokiaľ použijeme červenú šošovicu, nemusíme ju vopred variť.). Podávame s ryžou natural. Zeleninu môžeme poliať bielym jogurtom.
Pridal(a): Systém