Diétna marináda na sójové mäsko
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Jednoduchá a diétna marináda na sójové mäsko.
Suroviny:
- NA PRÍPRAVU PLÁTKOV:
- 1 balenie sójových plátkov
- 1,5 L vody
- 2-2,5 ČL morskej soli
- 1 bobkový list
- MARINÁDA:
- 2 vajcia
- 2 ČL sladkého kečupu
- 2 ČL slivkového lekváru
- 1 ČL horčice
- 1 ČL umeoctu (alebo octu)
- 1 ČL drvenej rasce
- 1/2 ČL morskej soli
Postup:
Príprava mäska:
1 balenie sójových plátkov dáme do 1,5 L vriacej vody so soľou a 1 bobkovým listom (nemusí byť). Varíme 20 minút. Zlejeme vodu, necháme vychladnúť a z plátkov jemne vymačkáme prebytočnú vodu.
Príprava marinády a marinovanie:
Všetky suroviny na marinádu dáme do misky a dobre vyšľaháme. Vložíme plátky „mäska“ a dobre premiešame dvoma vareškami. Dáme do chladničky odstáť na 1-24 hodín a občas premiešame. Pečieme na jánskom pekáčiku 20 minút na 250°C. Kto môže vysmážané, môže si plátky vysmažiť na oleji ;-).
Tip na servírovanie:
Podávame s ryžou, so zemiakmi, so zemiakovou kašou. Veľmi dobro chutí aj s omáčkou, so zeleninkou. S Uncle bens... (Recept na domáce Uncle bens doplním...)
Dobrú chuť :-).
Pridal(a): marienkah