Canihua fašírky
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Schnitzer Bio Canihua - semienka rastliny mrlík bledý - Chenopodium pallidicaule, rastúcej v Peruánskych Andách. Prirodzene bezlepkové, podobné amarantu. Obsahuje 8,8mg železa na 100g a 3,3mg zinku na 100g.
Tip na prípravu: celé semená uvariť na kašu a použiť ako chutnú plnku alebo pomlieť a zamiešať do cesta na wafle, müsli, kaše alebo do nápoja.
Suroviny:
- 100 g Schnitzer Bio Canihua
- 350 ml vody
- 200 g ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 1 malú cibuľu
- ½ čajovej lyžičky soli
- mleté čierne korenie
- čerstvé bilinky (majoránka atď. ...)
- olej na vyprážanie
Postup:
Vodu privedieme do varu a pridáme Bio Canihua. Varíme približne 10 minút, kým nám canihua nezmäkne. Tekutú kašu zložíme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame ovsené vločky, vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a posekané čerstvé bylinky. Dobre vymiešame aby nám vzniklo pekné pravidelné cesto. S polievkovou lyžicou vytvarujeme približne 10 až 12 fašíriek. Vyprážame na pomastenej horúcej panvici do zlatista.
Pridal(a): www.schnitzer-eastcentral.eu
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- iza
- pridané:
- 13:29 24.2.2013
Niečo podobné (ak nie to isté) je quinoa - chenopodium quinoa, (česky – merlík čilský) - quinou som obchodoch už videla, ten Schnitzer Bio Canihua nie. Kde sa to dá kúpiť? Ešte podotýkam, že celiatici nesmú ovsené vločky - obsahujú lepok!!!