pridané 30.12.2012 o 23:06 prečítané 7900x

Canihua fašírky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

20 Min

Náročnosť

ľahká

Schnitzer Bio Canihua - semienka rastliny mrlík bledý - Chenopodium pallidicaule, rastúcej v Peruánskych Andách. Prirodzene bezlepkové, podobné amarantu. Obsahuje 8,8mg železa na 100g a 3,3mg zinku na 100g.

Tip na prípravu: celé semená uvariť na kašu a použiť ako chutnú plnku alebo pomlieť a zamiešať do cesta na wafle, müsli, kaše alebo do nápoja.

Suroviny:

  • 100 g Schnitzer Bio Canihua
  • 350 ml vody
  • 200 g ovsených vločiek
  • 2 vajcia
  • 1 malú cibuľu
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • čerstvé bilinky (majoránka atď. ...)
  • olej na vyprážanie

Postup:

Vodu privedieme do varu a pridáme Bio Canihua. Varíme približne 10 minút, kým nám canihua nezmäkne. Tekutú kašu zložíme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame ovsené vločky, vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a posekané čerstvé bylinky. Dobre vymiešame aby nám vzniklo pekné pravidelné cesto. S polievkovou lyžicou vytvarujeme približne 10 až 12 fašíriek. Vyprážame na pomastenej horúcej panvici do zlatista.

Pridal(a): www.schnitzer-eastcentral.eu

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    iza
    pridané:
    13:29 24.2.2013

    Niečo podobné (ak nie to isté) je quinoa - chenopodium quinoa, (česky – merlík čilský) - quinou som obchodoch už videla, ten Schnitzer Bio Canihua nie. Kde sa to dá kúpiť? Ešte podotýkam, že celiatici nesmú ovsené vločky - obsahujú lepok!!!

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.