pridané 20.10.2012 o 15:19 prečítané 6118x
Bryndzové pirohy
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bryndzové pirohy
Suroviny:
- zemiaky
- bryndza
- soľ
- múka Farina
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke, popúčíme dohladka, pridáme troška soli, a múky toľko, aby sa nám dalo vypracovať vláčne cesto, ktoré sa dá vaľkať.
Pripravíme si plnku - bryndza a popučené zemiaky v pomere podľa chuti.
Pohárom vykrajujeme kolieska ktoré plníme plnkou a zalepíme, vidličkou ozdobíme. Varíme vo vriacej osolenej vode kým nevyplávajú na povrch a potom ešte asi 3-5 min.
Sú výborné s maslom, slaninkou, pažítkou....
Pridal(a): zuzanab