pridané 20.10.2012 o 15:19 prečítané 6118x

Bryndzové pirohy

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

priemerná

Bryndzové pirohy

Suroviny:

  • zemiaky
  • bryndza
  • soľ
  • múka Farina

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke, popúčíme dohladka, pridáme troška soli, a múky toľko, aby sa nám dalo vypracovať vláčne cesto, ktoré sa dá vaľkať.
Pripravíme si plnku - bryndza a popučené zemiaky v pomere podľa chuti.
Pohárom vykrajujeme kolieska ktoré plníme plnkou a zalepíme, vidličkou ozdobíme. Varíme vo vriacej osolenej vode kým nevyplávajú na povrch a potom ešte asi 3-5 min.
Sú výborné s maslom, slaninkou, pažítkou....

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.