pridané 7.10.2012 o 13:54 prečítané 14183x
Bryndzové pirohy
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Pirohy zo zemiakové cesta plnené bryndzovou plnkou
Suroviny:
- 150 g uvarených zemiakov
- 500 g Farina
- 1 vajce
- štipka soli
- voda
- 250 g bryndza
- 50 g uvarené zemiaky
- kyslá smotana
- slanina
Postup:
Nastrúhané uvarené zemiaky, múku, vajce, štipku soli a vodu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto . Necháme odležať v chladničke. Vyvaľkáme , vykrojíme koliesko, naplníme plnkou (bryndza rozmiešaná s 50 g uvarených nastrúhaných zemiakov). Varíme vo vriacej vode cca 7 minút odkedy vyjdu na vrch vody. Hotové potrieme kyslou smotanou a polejeme opečenou slaninkou.
Uvarené pirohy dávam do mrazničky a potom podľa potreby vyťahujeme . Z tejto dávky vyšlo 107 ks pirohov.
Pridal(a): DanaDianka