pridané 6.8.2018 o 11:19 prečítané 2248x

Bezlepkové kapustníky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Ako od starej mamy :)

Suroviny:

  • Cesto:
  • 300 g Bakery mix Liana,
  • 250 ml mlieko,
  • 1 ks vajce,
  • 1 kávová lyžička soľ,
  • 50 ml olej,
  • 1 kávová lyžička cukor na kvások,
  • 15 g droždie
  • Plnka:
  • malá kapusta,
  • 1/4 kávová lyžička mleté korenie,
  • 50 ml olej

Postup:

1. Nakorenenú, nastrúhanú kapustu dusíme na oleji za stáleho miešania cca 25 minút. Necháme ju vychladnúť.
2. Z vlažného mlieka, cukru a droždia spravíme kvások, ktorý necháme 10 minút postáť.
3. V miske zmiešame zmes Bakery mix , soľ, olej , vajce a nakysnutý kvások z droždia.
4. Mixérom vypracujeme cesto a necháme kysnúť pod fóliou 1 hodinu.
5. Cesto rozdelíme na 8 častí. Z každej časti ručne urobíme kruhy a na každý uložíme udusenú kapustu v tvare guľky.
6. Cesto uzavrieme, urobíme z neho guľku a postláčame rukou na placku cca 2 cm vysokú.
7. Popicháme vidličkou a necháme kysnúť pod fóliou 45 minút.
8. Naolejujeme si plech a kapustníky. Pečieme pri 200st 30 minút.
9. Upečené kapustníky znova potrieme olejom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.