Bezlepkové kapustníky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ako od starej mamy :)
Suroviny:
- Cesto:
- 300 g Bakery mix Liana,
- 250 ml mlieko,
- 1 ks vajce,
- 1 kávová lyžička soľ,
- 50 ml olej,
- 1 kávová lyžička cukor na kvások,
- 15 g droždie
- Plnka:
- malá kapusta,
- 1/4 kávová lyžička mleté korenie,
- 50 ml olej
Postup:
1. Nakorenenú, nastrúhanú kapustu dusíme na oleji za stáleho miešania cca 25 minút. Necháme ju vychladnúť.
2. Z vlažného mlieka, cukru a droždia spravíme kvások, ktorý necháme 10 minút postáť.
3. V miske zmiešame zmes Bakery mix , soľ, olej , vajce a nakysnutý kvások z droždia.
4. Mixérom vypracujeme cesto a necháme kysnúť pod fóliou 1 hodinu.
5. Cesto rozdelíme na 8 častí. Z každej časti ručne urobíme kruhy a na každý uložíme udusenú kapustu v tvare guľky.
6. Cesto uzavrieme, urobíme z neho guľku a postláčame rukou na placku cca 2 cm vysokú.
7. Popicháme vidličkou a necháme kysnúť pod fóliou 45 minút.
8. Naolejujeme si plech a kapustníky. Pečieme pri 200st 30 minút.
9. Upečené kapustníky znova potrieme olejom.
Pridal(a): Michaela66