pridané 8.8.2018 o 10:55 prečítané 3279x
Bezlepkové bryndzové pirohy
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Osvedčená slovenská pochúťka:)
Suroviny:
- Cesto:
- 220 g Universal mix Liana,
- 150 g uvarené postrúhané zemiaky,
- 1 ks vajce,
- 1 kávová lyžička soľ,
- 3 lyžice vody
- Bryndzová plnka:
- 125 g bryndza,
- 100 g uvarené postrúhané zemiaky,
- čierne mleté korenie podľa chuti
- Dodatky:
- na podsypanie ryžová múka Liana,
- olej,
- 100 g anglická slanina
Postup:
1. Uvaríme 4 zemiaky, ktoré postrúhame alebo pretlačíme.
2. V miske vypracujeme cesto podľa uvedených surovín na cesto a rozvaľkáme ho na hrúbku cca 3mm.
3. Povykrajujeme kolieska, na každé uložíme guľku bryndzovej plnky a cesto uzatvoríme formičkou na pirohy.
4. Takto prichystané pirohy varíme vo vriacej osolenej vode a keď vyplávajú na povrch necháme ich ešte 5 minút variť a vyberieme.
5. Nakoniec polejeme olejom alebo masťou a pri servírovaní posypeme vysmaženou anglickou slaninou alebo cibuľou.
Pridal(a): Michaela66