pridané 3.8.2007 o 01:49 prečítané 5199x
Rezne naopak
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
1 rezeň = 1 SJ
Rezne samozrejme možno dusiť aj v trúbe prikryté a ku koncu sa môžu na chvíľu odokryť.
Ak chcem vyprážať rezne,ale aj iné potraviny,obaľujem len raz v kuk.múke(len 1 SJ),namočím do rozšľahaných vajec a vyprážam.
Suroviny:
- 4 kuracie rezne(môžu byť aj bravč.,hov.,),2 vajcia, 2PL kečupu, 1PL horčice, 1 kl Solčanky, 1 kl sl.papriky, 1 kl rasca (môže byť aj celá), mor.soľ, mleté čierne korenie, 4 strúčky cesnaku, 1cibuľa, kukuričná múka, olej
Postup:
Rezne vyklepeme, posolíme, pokoreníme, obalíme v kukur.múke, dobre popritláčame, môžeme ju aj vklepať. Vajcia rozšľaháme, namočíme v nich rezne a opečieme na troške oleja (alebo aj na sucho na tefl.panvici), aby sa vajíčka trochu zapiekli. Rezne uložíme do hrnca, zalejeme omáčkou z 1/2l vody, najemno nastrúhanej cibule, cesnaku a korenín a dusíme do mäkka.(asi 45 min). (v tlakovom hrnci 10 minút a po odstavení dodusiť ešte 10 min.). Príloha môže byť ryža, zem.kaša, cetovina, zel.šalát.
Pridal(a): Milka