pridané 1.10.2012 o 07:11 prečítané 5903x
Parížske rožky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
chutné rožteky
Suroviny:
- 5 bielkov
- 50 g fruktoza
- 20 g cukor Zero
- 150 mletých orechov
- 5 žltkov
- 1 PL vody
- 1 PL cukor Zero
- 0,5 dcl silnej kávy
- 250 g masla
- čokoládová poleva
Postup:
Bielka, fruktozu a zero šľahať nad parou asi 30 minúť.Ked je ušlahaný tuhý sneh, pridať 150 g mletých preosiatych orechov. Nastriekať cez sáčik na plech vyložený papierom. Piecť cca 15-17 minút na 150 stupnov. Rúru treba nechať pootvorenú. (vareška do dverí).Vyjde tak 80-100 ks. ja robím také menšie.Plnka : 5 žltkov, 1 PL vody, 1 PL zero. Toto všetko šlahať nad parou cca pol hodky, kým krém nezhustne.Medzitým si uvariť 0,5 dcl silnej kávy.250 g masla vymiešať s vychladnutou kávou a zmiešať s vychladnutou plnkou. nastriekať na korpusy a máčať v čokoláde.
Pridal(a): DanaDianka