Čokoládový brownies
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
jednoduchá čokoládová bomba
Suroviny:
- 10 dkg 90 % čokolády
- 5 dkg mandlovej odtučnenej múky
- 10 dkg fruktozy ( dávam 6-7 dkg a stačí to)
- 2 dkg kvalitného kakaa - nesladené, riadne kakao
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 čajové lyžičky nescafé
- 2 veľké vajcia
- 1 dcl oleja1
- hrsť mletých orechov
Postup:
Na samom začiatku si zapneme rúru......:).....na 175C.
1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme si k nej múku, fruktozu, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.
2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.
3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.
4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, alebo mandľovými lupienkami alebo kokosom. čim chcete.
5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!! Tento koláčik robieva moja 13 ročná dcéra, takže je veľmi jednoduchý.
Pridal(a): DanaDianka