pridané 30.10.2012 o 13:33 prečítané 4042x

Žemličky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny 30 Min

Náročnosť

ľahká

Výborné pečivo vhodné na raňajky.

Suroviny:

  • Podľa počtu buchiet :
  • Na 1 ks..... 40G múky
  • Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky)
  • 360g múky MIX B !
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 ks droždia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 270-350 ml vody
  • Maslo

Postup:

Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé.
Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    janinaR.
    pridané:
    15:53 3.9.2013

    Vyzera to naozaj jednoducho,chcem sa spytat,250st.je max.teplota v rure,piekli ste na ohreve dolnom a hornom?Lebo ja peciem vacsinou v teplovzdusnej a to sa mi zda prilis vysoka teplota,co myslite? Chlebik som piekla najprv na 220 a potom uz len na 180 st. Dakujem :O)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.