Žemličky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborné pečivo vhodné na raňajky.
Suroviny:
- Podľa počtu buchiet :
- Na 1 ks..... 40G múky
- Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky)
- 360g múky MIX B !
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 ks droždia
- 1 čajová lyžička soli
- 270-350 ml vody
- Maslo
Postup:
Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé.
Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou.
Pridal(a): lucika079
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- janinaR.
- pridané:
- 15:53 3.9.2013
Vyzera to naozaj jednoducho,chcem sa spytat,250st.je max.teplota v rure,piekli ste na ohreve dolnom a hornom?Lebo ja peciem vacsinou v teplovzdusnej a to sa mi zda prilis vysoka teplota,co myslite? Chlebik som piekla najprv na 220 a potom uz len na 180 st. Dakujem :O)