Žemle z múky MIX B Schär
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pred pečením po potretí mliekom môžte žemle podľa chuti posypať rascou, sezamom, ľanovými, slnečnicovými semiačkami atď.
Suroviny:
- 250 gramov múky MIX B (Schär) 200 ml vlažnej vody 3 PL oleja 20 gr. čerstvé FALA al. 5 gr. sušené Dr. Oetker droždie štipka soli mlieko na potretie
Postup:
Na hnetenie som použila domácu pekáreň program Cesto. Zmiešala som vlažnú vodu s droždím, naliala do nádoby, pridala olej, múku, štipku soli a nechala miesiť - miesenie v mojej pekárni trvá asi 25 minút. Potom som naolejovanými rukami vytvarovala šesť žemlí, ktoré som uložila na plech vyložený papierom na pečenie, potrela vlažným mliekom a plech vložila do predhriatej rúry na 50 stupňov kysnúť cca na 30 minút (mali by zdvojnásobiť objem). Po vykysnutí som nastavila teplotu na 200 stupňov a upiekla žemle cca 20 - 25 minút. Pred pečením som do rúry vložila ešte menší plech s vodou. Výsledok oceníte sami.
Pridal(a): GabrielaS