Zemiakovo-pohánkový chlieb

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Upiekla som nový chlebík podľa receptu z NanaCelia.sk - tam bol chlebík ako amaranthovo-pohánkový, ja som mala doma zemiakovú múku tak som skúsila s tou. Výsledok ma milo prekvapil, chlebík bol výborný a aj na pohľad veľmi pekný :)))
Suroviny:
- 350 g múky Schär MIX B + 50g Fariny
- 40g zemiakovej múky
- 50 g pohánkovej múky
- 10g psyllia
- 1 ČL soli
- 1 ČL rasce drvenej
- 2 PL olivový olej
- 1/3 kocky čerstvého droždia
- 500 ml vody izbovej teploty
Postup:
V 1dcl vody rozmiešame droždie. Pridáme všetky múky, psyllium, olej, soľ a zvyšok vody a vymiesime na hladké cesto.
Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 2-3 hodiny./ ja som nechala 4:)) nakoľko sme sa zabavili na návšteve.... /
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou.
Do rúry dáme zapekaciu misu. Zahrejeme na 250°C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy, zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 minút (vrchný aj spodný ohrev aj s ventilátorom). Potom bez pokrievky ešte 10 minút. Nakrájame až po vychladnutí.
Pridal(a): natasaf
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- zuzanab
- pridané:
- 20:40 10.8.2014
natasaf pošlete aj fotky? Tie čo ste asi poslali neprešli, boli to len prázdne štvorčeky. Určite vyzerali super. :)