pridané 24.3.2009 o 17:22 prečítané 2968x
Zemiakové rožky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 2 stredne velké uvarené zemiaky
- 250 ml vlažného mlieka
- 1/2 kocky droždia Fala
- 2 KL kryšt. cukru
- 1 a 1/2 KL soli
- 3 PL oleja
- 50 g múky Promix CH alebo pohánkovej múky
- 350 g múky Promix Forte
- na potretie rozšľahaný žĺtok s troškou mlieka
- na posypanie : najemno postrúhaný tvrdý syr alebo sezam, rascu
Postup:
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, uvarené zemiaky najemno nastrúhame do misy a k nim pridáme hotový kvások, olej a premiešame. Pridáme múku a soľ a elektrickým šľahačom vymiešame hladké cesto. Preložíme na dosku, rozdelíme na 8 dielov. Každý diel zozváľame a znovu zmotáme a ešte raz rozváľame a zošúľame do tvaru rožka. Preložíme na plech potretý olejom a necháme kysnúť pod utierkou asi 35 - 45 min. Nakysnuté rožky potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom, posypeme sezamom alebo rascou alebo strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C do ružova.
Pridal(a): evica39
Diskusia k receptu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- mirka
- pridané:
- 17:44 15.4.2009
velmi chutné , odporúčam
-
-
napísal:
- používateľ:
- soninka
- pridané:
- 17:46 26.1.2010
aj mne chutia , su vlacne a dobre. Len sa mi trocha v rure rozpleskli.