pridané 21.9.2012 o 09:31 prečítané 8158x
zemiakové pagáče
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
zemiakové pagáče
Suroviny:
- 3 hrnčeky bezlepkovej múky
- 2 hrnčeky v šupke uvarených a postrúhaných zemiakov
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka (kto nemôže kravské, môže pridať sójové)
- kvások z mlieka (mlieko z vyššieuvedeného 1 hrnčeka, nie naviac)
- cukru
- droždia
- soľ
- vajce
- rasca
Postup:
prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého po vykysnutí po kúskoch oddtrhávame a tvarujeme pagáčiky (môže sa aj vykrajovať, ale cesto sa dosť lepí). Poukladáme na olejom pomasetný plech, na ňom necháme chvíľku podkysnúť a pečieme v predhriatej rúre do ružova. Pagáčiky sa pred pečením môžu ale nemusia potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vajíčko však v každom prípade treba pridať do cesta. Dobrú chuť! Inga
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Inga
Pridal(a): zuzanab