pridané 20.9.2012 o 09:18 prečítané 3230x
Zemiakové pagáče
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Zemiakové pagáče
Suroviny:
- 140g zemiakovej múky
- 2PL oleja
- 1 vajce
- štipka soli
- vajce na potretie
- Na sladké pagáče – kryštálový cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor.
- Na slané pagáče – soľ, celá rasca.
Postup:
Múku, maslo, vajce a štipku soli spracujeme na cesto, ktoré vyvaľkáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Posypeme cukrami alebo soľou a rascou, poprekladáme až dostaneme pás široký asi 5 cm. Pokrájame ho na obdĺžniky, na povrchu urobíme nožom zárezy a upečieme pri 180°C.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka
Pridal(a): zuzanab