Výborné rožky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Chutné rožky, ktoré sa v ústach nerozsýpajú a pripomínajú klasické rožky.
Suroviny:
- 350gr Mix B
- 1 PL Psylium
- 1PL pohanková múka
- 5 gr soli
- 12 gr droždie Vivo
- 2 PL olej slnečnicový
- 3,5 dcl vlažnej vody
Postup:
Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlato hneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred jedením rozmrazujem v mikrovlnke.
Pridal(a): janinka_d