Výborné rožky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 350gr Mix B, 1 PL Psylium, 1PL pohanková múka, 5 gr soli, 12 gr droždie Vivo, 2 PL olej slnečnicový, 3,5 dcl vlažnej vody.
Postup:
Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. Formy som si dokúpila. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlatohneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred papaním rozmrazujem v mikrovlnke. Sú chutné nemrvivé.
Pridal(a): janinka_d