pridané 19.9.2012 o 20:59 prečítané 2178x
Veľkonočný chlebík
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľkonočný chlebíček z relácie „Party s kuchařem“ TV Prima
Suroviny:
- 200 g bezlepkovej múky (neuviedli akú – Promix Forte by mala byt o.k.)
- 50 g pohánková múka
- 150 ml biele víno
- 100 ml olej
- 1 sušené droždie Dr. Oetker
- 1 čaj. lyžička práš. cukor
- 100 g šunky
- 1 červená paprika
- 4 vajcia
- 1/2 lyžičky soli
- 100 g strúhaného syra
- 100 g slnečnicových semienok
- 5 uvarených vajec
- Tymián
- Majorán
Postup:
Zmiešame bezlepkovú múku s pohánkovou múkou, pridáme sušené droždie, práškový cukor, soľ, vajcia, prilejeme víno a olej. Všetko premiešame a potom pridáme šunku, papriku, strúhaný syr, slnečnicové semienka, bylinky a nakoniec opatrne vmiešame hrubo nasekané uvarené vajíčka. Cesto vlejeme do formy srnčieho chrbátu, povrch uhladíme a necháme asi 20 minút kysnúť v teple. Pečieme pri teplote cca 200 °C asi 40 minút.
Ešte som ho nepiekla ale vyzerá dobre a hlavne chutne!
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: sonula
Pridal(a): zuzanab