pridané 17.9.2012 o 21:55 prečítané 3119x
Úžasné žemle
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Recept na perfektné žemle:
Suroviny:
- 250 gramov Schar MIX B
- štipka soli
- 3 PL oleja
- 200 ml vlažnej vody
- 20 gr droždia FALA, príp. 5 gr. sušeného Dr. Oetker
Postup:
Vo vode rozpustím droždie a pomocou pekárne vyhnietim cesto pridaním všetkých ingrediencií. Kto nemá pekáreň ručne. Naolejovanými rukami vyformujem 6 - 8 žemlí kto aké veľké chce (dvojnásobne zväčšia objem) a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Dám do rúry na 50 stupňov nakysnúť cca na pol hodiny. Potom prepnem na 200stupňov a pečiem 20 - 25 minút. Pred pečením je možné ich potrieť vlažným mliekom kto môže mlieko. Sú naozaj veľmi dobré. Netrúsia sa ani na druhý deň. Dobrú chuť.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Sisa98
Pridal(a): zuzanab