Slivkovo-cokoladovy chlieb

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
obmena:
miesto cokolady a sliviek tam dajte: 250g horkej cokolady + 125g tmavej cokolady s vysokym obsahom kakaovej hmoty + 60g mliecnej cokolady (vsetko nakrajane nahrubo) + 125g oprazenych a nahrubo posekanych lieskovcov ... => toto sme neskusali, kedze ja nie som kamos s orechami:)
Suroviny:
- 2a1/2 lyzicky susenych kvasnic (alebo 20g cerstvych kvasnic)
- 350ml vody + podla potreby
- 500g muky Schaer Mix B (pouzivam tuto)
- 1 lyzicka cukru
- 1a1/2 lyzicky soli
- 30g zmaknuteho masla + na vymazanie formy
- 200g nahrubo pokrajanych susenych sliviek bez kvostky
- 200g nahrubo nasekanej horkej cokolady
- 1 rozslahane vajce (ja to ale musim robit z nahrady - Vajahit)
Postup:
Postup:
Kvasnice a cukor vsypte do nadoby so 100ml vody. Nechajte 5 minut, pomiesaj aby sa kvasnice rozpustili. Zmiesajte muku a sol. Primiesajte rozpustene kvasnice + vodu, kym nie je cesto pevne ako na chlieb. Ja to mixujem normalne v mixery na hladke cesto presne ako na chleba. Jemne vmiesajte cokoladu a slivky. Nechaj odpocinut a kysnut asi hodinu (malo by zdvojnasobit svoj objem). Vytvaruj bochnik a daj
ho do formy na biskupsky chlieb. Pecie sa v uz rozohriatej rure 45minut dokym nie je upeceny (klopkate na spodok a pocujete duty zvuk :) ). Po upeceni vybrat z formy a nechat vychladnut.
Kysnutie: 1hod
Teplota v rure: 180-200/ stupen cislo 4
Pecenie: ~45minut
Pridal(a): Recept prevzaty z knihy Chlieb a upraveny pre bezl