Rýchly pohánkový chlieb bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Na tento rýchly pohánkový chlieb bez lepku nebudete potrebovať viac než hodinu času. Chutný a výživný chlebík, ktorý si upečiete z našich prirodzene bezlepkových múk s chrumkavou kôrkou vám bude určite chutiť. Vyskúšate náš najnovší recept?
Suroviny:
- 110 g Novalim pohánkovej múky
- 90 g Novalim ryžovej múky
- 2 vajcia
- 60 g zmäknutého masla
- 250 g tvarohu
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL soli
- 2 ČL mletej rasce
- Celá rasca na posypanie
- 80 – 100 ml vlažnej vody
Postup:
Do väčšej misy dáme ryžovú a pohánkovú múku Novalim, pridáme soľ, mletú rascu a sódu bikarbónu a tieto suché prísady dobre premiešame. Potom do misy pridáme aj zvyšené prísady a ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladké cesto.
Hmotu vložíme do formy na chlieb, stierkou uhladíme povrch a bezlepkový pohánkový chlieb posypeme celou rascou.
Dáme ho do vyhriatej rúry a pečieme najprv 30 minút na 150 °C, potom teplotu zvýšime na 200 °C a necháme ešte aspoň 15 minút zapiecť kôrku.
Pohánkový chlieb je hotový, keď zapichnutá špajla vyjde suchá. Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Chladnutím sa v chlebe ešte dopeká striedka. Preto ho nakrojíme až po úplnom vychladnutí.
Pridal(a): NovalimSK