pridané 23.10.2007 o 10:23 prečítané 2249x
Oškvarkové pagáče
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 10 dkg Promix PK
- 10 dkg Promix Forte
- 10 dkg ryžovej múky
- 20 dkg Promix UNI
- 3 vajíčka (malé), prípadne veľké 2
- 2 stredne veľké uvarené zemiaky
- 1 káv. lyžička soli (príp. niečo viac, treba koštovať)
- ½ káv. lyžičky cukru
- 3 dcl vlažnej minerálky (prípadne môžeme kombinovať s mliekom)
- 2 sušené droždia Oetker (určite dve, nie jedno, jedno je málo)
- trochu guarovej gumy
- 2 pol. lyžice oleja
- 1,25 dkg mletých oškvariek
- sézam na posyp
Postup:
Zarobíme cesto, nadávkujeme ho do formy „muffin“. Z tejto dávky vychádza cca 24 muffínových košíčkov. Keď ich máme nadávkované, pagáče potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme dali trošku mlieka a soli. Potom pagáče posypeme sézamom. Takto pripravené pagáče necháme podkysnúť.
Nakysnuté dáme do vopred predhriatej trúby a dáme piecť cca na 20-25 minút, pri teplote 210 stupňov.
Pridal(a): Silvia_deti