pridané 17.11.2010 o 20:05 prečítané 3889x
Cuketový chlebík
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chutný cuketový chlebík
Suroviny:
- 500g Promix UNI (CH)
- 1 vajce; 2 lyžice oleja; 20g droždia
- mlieko alebo voda 3 – 4 dcl
- soľ, cukor;2 lyžice octu, semiačka
- 1 stredne veľká cuketa
Postup:
Z vody alebo mlieka a trocha cukru si urobíme kvások. Do misy si nastrúhame na jablkovom strúhadle vydlabanú cuketu (zlejeme vodu), pridáme olej, ocot ,vajce, soľ , semiačka , múku a vykysnutý kvások. Šľahačom vymiesime na skôr tuhšie cesto a preložíme do vymastenej formy . ( robím v Jánskom skle) Naolejovanými rukami chlebík vyhladím do pekného tvaru. Nožíkom urobím po vrchu jemne mriežku aby počas kysnutia (cca 40min) a pečenia nepraskol. Pečieme asi 45 min pri 180°C. Keď je už povrch pekne hnedý ešte ho potriem viac krát vodou – štetcom. Tento chlebík je šťavnatejší a ľahší. Na obrázku je na začiatku kysnutia. Krájajte ho až vychladnutý
Pridal(a): Vlaďa11