CIABATTA
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Je to recept z časopisu a ja som ho len prispôsobil zmenou surovín na bezlepkový. Manželka a dcéra maju celiakiu a musím povedať, že som ho robil aj z normalnej múky pre seba a bezlepková ciabatta mi chutí viac!
Suroviny:
- 3 hrnčeky Mix B múky
- 1,5 hrnčeka vody(ja dávam vlažnejšiu)
- 1 a 1/4 čl soli
- 20g droždia
- múka na posypanie dosky
Postup:
všetky suroviny zľahka premiešame, ale nemiesime. Dáme kysnúť na 12hodín na teple miesto(najlepšie cez noc). Na ceste sa vytvori množstvo drobných bubliniek a je trochu redšie, ale tak to má byť. Nakysnuté cesto si vyklopíme na pomúčenú dosku(ja to robím tak, že nasypanú múku rozotriem po doske rovnomerne rukou) a preložíme na trikrat ako lístkové cesto, nechame odležať 15min.Zapneme rúru na 250 stupňov. Po 15min. si cesto rozdelíme na tri časti a a vytvarujeme do tvaru ciabatty(chytime cesto v tvare valca za oba konce a točime každý do opačnej strany, čím vytvarujeme ciabattu). Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 30-40min. Na spodok rúry ešte dáme nádobu s vodou. Sú naozaj famózne a dúfam, že vám budú chutiť.
Pridal(a): sivili