pridané 25.9.2012 o 22:06 prečítané 3905x

Chutné bezlepkové žemle

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

priemerná

Chutné bezlepkové žemle

Suroviny:

  • 850 g bezlepkovej múky PROMIX - CH
  • 1 PL oleja
  • ČL soli
  • 1 vajce
  • 8 dl teplej vody
  • 1 ČL cukru
  • 1 balíček droždia
  • 8 ohňovzdorných sklených kompótových misiek

Postup:

Cesto vymiesime s kváskom z droždia a vody a necháme vykysnúť . Medzitým vymastíme kompótové misky. Bochníky cesta do nich poukladáme a pečieme na plechu vo vyhriatej rúre najprv 20 minút prudko , potom dopekáme na miernejšom ohni 10 minút . Upečené žemle vyklopíme do košíka a necháme vychladnúť , prikryjeme čistou utierkou .
Žemle môžeme odložiť do mrazničky a postupne ich vyberáme a rozmrazíme pri izbovej teplote alebo v mikrovlnke.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.