pridané 25.9.2012 o 22:06 prečítané 3905x
Chutné bezlepkové žemle
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Chutné bezlepkové žemle
Suroviny:
- 850 g bezlepkovej múky PROMIX - CH
- 1 PL oleja
- ČL soli
- 1 vajce
- 8 dl teplej vody
- 1 ČL cukru
- 1 balíček droždia
- 8 ohňovzdorných sklených kompótových misiek
Postup:
Cesto vymiesime s kváskom z droždia a vody a necháme vykysnúť . Medzitým vymastíme kompótové misky. Bochníky cesta do nich poukladáme a pečieme na plechu vo vyhriatej rúre najprv 20 minút prudko , potom dopekáme na miernejšom ohni 10 minút . Upečené žemle vyklopíme do košíka a necháme vychladnúť , prikryjeme čistou utierkou .
Žemle môžeme odložiť do mrazničky a postupne ich vyberáme a rozmrazíme pri izbovej teplote alebo v mikrovlnke.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous
Pridal(a): zuzanab