pridané 25.6.2019 o 19:12 prečítané 1244x

Chlieb

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Poznáte maďarský chlieb? Vnutrajšok je jemnučký, mäkký,taký trošku koláčovitý

Suroviny:

  • 250g múka Mix per pane KOD: D0974
  • 250ml vlažná voda
  • 8g cukor
  • 2g sol
  • 5g sušené droždie
  • 8g kačacia alebo bravčová masť

Postup:

Vypracujeme hladké cesto. Cesto bude redšie,ako na klasický chlieb, ale nepridávajte múku!

Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme cesto do formy. Zapneme rúru na 40-50 stupňov a na spodok rúry vložíme vodu v miske. (horný-dolný ohrev nie ventilátor), cesto necháme kysnúť 45 minút. Potom rúru zapneme na 200 stupňov (chlieb iba narežeme a potrieme olejom,aby dostal tmavú kôru) . Ak teplota dosiahla 200 st. od tej doby pečieme 20 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a ešte ďalších 20 minút pečieme. ( Treba sledovať, lebo nemáme rovnaké rúry, ten čas môže byť kratší alebo aj dlhší)

Pridal(a): Bezlepkosvet

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.