pridané 25.6.2019 o 19:12 prečítané 1244x
Chlieb
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Poznáte maďarský chlieb? Vnutrajšok je jemnučký, mäkký,taký trošku koláčovitý
Suroviny:
- 250g múka Mix per pane KOD: D0974
- 250ml vlažná voda
- 8g cukor
- 2g sol
- 5g sušené droždie
- 8g kačacia alebo bravčová masť
Postup:
Vypracujeme hladké cesto. Cesto bude redšie,ako na klasický chlieb, ale nepridávajte múku!
Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme cesto do formy. Zapneme rúru na 40-50 stupňov a na spodok rúry vložíme vodu v miske. (horný-dolný ohrev nie ventilátor), cesto necháme kysnúť 45 minút. Potom rúru zapneme na 200 stupňov (chlieb iba narežeme a potrieme olejom,aby dostal tmavú kôru) . Ak teplota dosiahla 200 st. od tej doby pečieme 20 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a ešte ďalších 20 minút pečieme. ( Treba sledovať, lebo nemáme rovnaké rúry, ten čas môže byť kratší alebo aj dlhší)
Pridal(a): Bezlepkosvet