pridané 12.11.2014 o 13:29 prečítané 2563x
Chlieb
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborný bezlepkový chlieb
Suroviny:
- 450 g Schar MIX B
- 450 ml vlažnej vody
- 2 KL psyllia
- 1/2 kocky droždia
- 3 PL oleja
- 1 KL soli
- 1/2 KL cukru
- lanové a sezamové semienka
Postup:
Všetky suroviny spolu vymiešame v kuch. robote a vložíme do vymastenej formy na bisk. chlebíček. Potrieme vodou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 40 minút. Po nakysnutí potrieme olejom. Rúru si vyhrejeme na 220 stupňov , vložíme chlieb a pečieme 10 minút, potom rúru stiahneme na 180 stupnov a dopekáme cca 40 -45 minút, kým nie je kôrka pekne do hneda. Ja robím naraz z dvoch dávok a dávam do dvoch foriem. Pečiem spolu. po vychladnutí nakrájam a dám do mrazničky
Pridal(a): DanaDianka