pridané 2.11.2007 o 16:42 prečítané 2157x
Chlieb z kastróla
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Toto je dosť veľká dávka, piekli sme to v pekáči na mäso. Skúšala som aj polovičnú dávku, potom som to piekla vo forme na biskupský chlebík, dalo sa.
To špeciálne pečenie je fakt odskúšané aj pri iných chleboch, pri tej nižšej teplote to narastie, a potom pri 200 sa dopečie.
Suroviny:
- 1 kg CH múky
- ½ kg T múky
- 5-6- PL sušeného sójového mlieka
- 2 PL octu
- 2 PL oleja
- 6 KL soli
- 5 varených zemiakov – popučených alebo nastrúhaných (dávam aj surové a v pohode)
- kvások z dcl vlažnej vody + 1 PL cukru
Postup:
Všetko premiešame a mixujeme, dáme na 20 minút vykysnúť. Kastról vytrieme olejom alebo Herou, vložíme cesto a zahladíme vrch, na 150 ºC vyhrejeme rúru a pečieme asi ½ hodinu, potom pridáme na 200 ºC ďalšiu ½ hodinu, vypneme rúru a necháme 10 minút dôjsť.
Pridal(a): lubinka