pridané 24.8.2014 o 15:29 prečítané 3810x
Chlebík z viacerých múk
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Veľmi chutný bezlepkový chlebík.
Suroviny:
- 700 g Mix B múka od Schar
- 80 g amarantová múka
- 20 g jablčná vláknina
- 100 g pohánková múka hladká
- 100 g pohánková múka celozrnná
- 3 KL soli
- 2/3 kocky čerstvého droždia
- 1 liter vody izbovej teploty
- semiačka podľa vlastnej chute - ľanové, slnenčnicové, tekvicové....
Postup:
V 2 dcl vody rozmiešame droždie, pridáme všetky múky, jablčnú vlákninu, soľ, semiačka a zvyšok vody a rozmiešame na hladké cesto.
Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplotej 3 hodiny. Cesto rozdelíme na dve časti.
Jednu časť vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou. To isté opakujeme aj s druhou časťou cesta. Do rúry dame zapekaciu misu a necháme zahriať na 250 C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy a zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 min. Potom bez pokrievky ešte 10 min.
Nakrájame až ked vychladne.
Dobrú chuť :)
Pridal(a): zuzanab