pridané 24.8.2014 o 15:29 prečítané 3810x

Chlebík z viacerých múk

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

priemerná

Veľmi chutný bezlepkový chlebík.

Suroviny:

  • 700 g Mix B múka od Schar
  • 80 g amarantová múka
  • 20 g jablčná vláknina
  • 100 g pohánková múka hladká
  • 100 g pohánková múka celozrnná
  • 3 KL soli
  • 2/3 kocky čerstvého droždia
  • 1 liter vody izbovej teploty
  • semiačka podľa vlastnej chute - ľanové, slnenčnicové, tekvicové....

Postup:

V 2 dcl vody rozmiešame droždie, pridáme všetky múky, jablčnú vlákninu, soľ, semiačka a zvyšok vody a rozmiešame na hladké cesto.
Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplotej 3 hodiny. Cesto rozdelíme na dve časti.
Jednu časť vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou. To isté opakujeme aj s druhou časťou cesta. Do rúry dame zapekaciu misu a necháme zahriať na 250 C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy a zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 min. Potom bez pokrievky ešte 10 min.
Nakrájame až ked vychladne.
Dobrú chuť :)

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.