pridané 18.7.2013 o 12:39 prečítané 4351x
Cesnakové rožky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Rožteky vhodné na raňajky:)
Suroviny:
- 280g bezlepkovej múky MIX B
- 250 ml teplej vody
- 4 lyžice oleja
- 5 strúčiky cesnaku
- Soľ
- 1 kocka droždia
Postup:
Z múky, vody, droždia, 2 lyžíc oleja, 3 ks roztlačeného cesnaku a soli vymiešame vláčne cesto. Plech si vystelieme mastným papierom. Na plech tvarujeme rožky a necháme nakysnúť. Pečieme pri teplote 250 st. 20 minút. Cesnak si roztlačime a zmiešame s 2 lyžicami oleja. Touto zmesou potrieme upečené rožky.
Pridal(a): lucika079
Diskusia k receptu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Petula
- pridané:
- 11:59 3.10.2014
velmi chutné ;)
-
-
napísal:
- používateľ:
- František Skokan
- pridané:
- 10:59 9.11.2014
Všade uvádzete cesto vypracujeme, vytvarujeme, ale ako na to veď je to lepidlo a nepomáha ani olejovanie rúk ani poprašovanie múkou. Neveiete trik ako na to aby bolo cesto nelepivé a tvarovateľné?