pridané 15.1.2009 o 14:53 prečítané 2548x

bryndzové pagáče

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

10 Min

Náročnosť

ľahká

- nemiešajte cesto rukami,
- cesto po kysnutí tvar skoro vôbec nezmení, len zostane vláčne a dobre sa s ním pracuje, ale len v dlaniach, nie na doske.

Suroviny:

  • 500gr bezlepkovej múky promix
  • 250gr maslo
  • 200ml kyslá smotana
  • 250gr bryndze
  • 2 žltka
  • 2 čl soli
  • 1 čl gyros korenia
  • 1 droždie
  • trocha vody na kvasok

Postup:

Z droždia a vody urobíme kvasok, do ktorého postupne pridávame , rozkájané máslo, bryndzu, kyslú smotanu, žltka, múku, korenie a sol. Miešame to všetko mixerom a necháme asi 1hodinku kysnút na teplom mieste. Na plech si dáme papier na pečenie a z vykysnutého cesta robíme v rukách malé guličky, ktoré poukladame na plech a jemne roztlačíme ako pagáčik, necháme ešte asi 15min. kysnút. Povrch pagáčikov môžeme posýpat sušenou pažitkou.Pečieme pri teplote asi 150 stupnov.
Prajem dobrúúúúú chut.

Pridal(a): mirka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.