pridané 15.1.2009 o 14:41 prečítané 5269x
bryndzové pagáče
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
- nemiešajte cesto rukami,
- cesto po kysnutí tvar skoro vôbec nezmení, len zostane vláčne a dobre sa s ním pracuje, ale len v dlaniach, nie na doske.
Suroviny:
- 500gr bezlepkovej múky promix
- 250gr maslo
- 200ml kyslá smotana
- 250gr bryndze
- 2 žltka
- 2 čl soli
- 1 čl gyros korenia
- 1 droždie
- trocha vody na kvasok
Postup:
Z droždia a vody urobíme kvasok, do ktorého postupne pridávame , rozkájané máslo, bryndzu, kyslú smotanu, žltka, múku, korenie a sol. Miešame to všetko mixerom a necháme asi 1hodinku kysnút na teplom mieste. Na plech si dáme papier na pečenie a z vykysnutého cesta robíme v rukách malé guličky, ktoré poukladame na plech a jemne roztlačíme ako pagáčik, necháme ešte asi 15min. kysnút. Povrch pagáčikov môžeme posýpat sušenou pažitkou.Pečieme pri teplote asi 150 stupnov.
Prajem dobrúúúúú chut.
Pridal(a): mirka