pridané 20.9.2012 o 21:23 prečítané 2841x
Bezlepkový trhanec
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ľahko sa pripravuje a chutí vynikajúco.
Suroviny:
- 500ml mlieka (hocijaké)
- 2 vajcia
- 300g promix-pk
- 1 bal. kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 1 bal. vanilkový cukor Dr. Oetker
- 1PL citrónová šťava
- štipka soli
- hrozienka
- olej na vymazanie pekáča.
Postup:
V mlieku vidličkou rozmiešame vajíčka, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, štipku soli a opláchnuté hrozienka.
Premiešame a vlejeme na vymazaný pekáč. Pečieme pri 200°C až je cesto skoro upečené (cca. 30 - 40 min.). Vidličkou ho potrháme, premiešame a dopekáme asi 5 min. dozlata.
Do cesta môžeme ešte pridať aj škoricový cukor, alebo namiesto kypriaceho prášku - kypriaci prášok do perníka.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka
Pridal(a): zuzanab