pridané 12.11.2018 o 12:06 prečítané 1437x
Bezlepkový taliansky chlieb foccacia
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nazývaný aj chlieb chudobných. Ale pozor! Foccacia je návykový, iný chlieb už nebudete chcieť :)
Suroviny:
- Cesto :
- 300 g Bread mix white Liana
- 250 ml voda
- 15 g čerstvé droždie
- 1 lyžička cukor (na kvások)
- 2 lyžičky soľ
- 3 lyžice olivový olej
- 200 g čierne olivy
- Dodatky :
- rozmarín
Postup:
1. Z vody, cukru a droždia urobíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ, olej a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixérom spracujeme cesto do ktorého vmiešame nakrájané olivy. Poprášime bezlepkovou chlebovou zmesou a necháme 40 minút kysnúť.
2. Následne vykysnuté cesto preložíme na plech spolu s papierom na pečenie. Rukou roztlačíme na cca 2 cm vysokú placku.
3. Nakrájané olivy jemne vtláčame na povrch, polejeme olivovým olejom a posypeme rozmarínom. Necháme 30 minút kysnúť.
4. Pečieme pri 200°C 40 minút.
5. Upečený chlieb znova potrieme olejom.
Pridal(a): Michaela66