pridané 12.11.2018 o 12:10 prečítané 1166x
Bezlepkový taliansky chlebový závin
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Talianska plnená chlebová špecialitka.
Suroviny:
- Cesto :
- 250 g Bread mix white Liana
- 3 lyžice olivový olej
- 2 ks vajcia
- 100 ml mlieko
- 1,5 lyžičky soľ
- 10 g čerstvé droždie
- 1 lyžička cukor
- Plnka :
- 200 g šunka
- 60 g syr feta
- 60 g nastrúhaná gouda
- Dodatky :
- korenie na pizzu
- čierne olivy
- kečup
- žĺtok na potretie
Postup:
1. Do misky nasypeme Bread mix white, urobíme jamku do ktorej pridáme soľ, olej, cukor, vajíčka, namrvené droždie a všetko zalejeme vlažným mliekom. Mixérom spracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.
2. Na papieri na pečenie rozvaľkáme cesto na kruh. Potrieme kečupom, poukladáme šunku, rozdrvíme feta syr, rozložíme olivy, posypeme korením na pizzu a nastrúhame syr goudu.
3. Cesto zrolujeme ako roládu, potrieme žĺtkom a poukladáme na kolieska nakrájané olivy.
4. Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu a pečieme pri 200°C 35 minút.
5. Upečený závin posypeme syrom a necháme vychladnúť.
Pridal(a): Michaela66