pridané 12.11.2018 o 12:10 prečítané 1166x

Bezlepkový taliansky chlebový závin

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Talianska plnená chlebová špecialitka.

Suroviny:

  • Cesto :
  • 250 g Bread mix white Liana
  • 3 lyžice olivový olej
  • 2 ks vajcia
  • 100 ml mlieko
  • 1,5 lyžičky soľ
  • 10 g čerstvé droždie
  • 1 lyžička cukor
  • Plnka :
  • 200 g šunka
  • 60 g syr feta
  • 60 g nastrúhaná gouda
  • Dodatky :
  • korenie na pizzu
  • čierne olivy
  • kečup
  • žĺtok na potretie

Postup:

1. Do misky nasypeme Bread mix white, urobíme jamku do ktorej pridáme soľ, olej, cukor, vajíčka, namrvené droždie a všetko zalejeme vlažným mliekom. Mixérom spracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.
2. Na papieri na pečenie rozvaľkáme cesto na kruh. Potrieme kečupom, poukladáme šunku, rozdrvíme feta syr, rozložíme olivy, posypeme korením na pizzu a nastrúhame syr goudu.
3. Cesto zrolujeme ako roládu, potrieme žĺtkom a poukladáme na kolieska nakrájané olivy.
4. Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu a pečieme pri 200°C 35 minút.
5. Upečený závin posypeme syrom a necháme vychladnúť.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.