Bezlepkový škoricový chlieb
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je pre Vás to pravé škoricové :)
Suroviny:
- 1. deň rozkvas:
- 2 PL kvások
- 150 g voda
- 100 g Bread mix WHITE Liana
- 2. deň:
- štipka soli
- 100 ml mlieko
- 1 žĺtok
- 10 g bravčová masť
- 50 g maslo
- 50 g cukor
- 200 g Bakery mix Liana
- Škoricové maslo:
- 3 PL trstinový cukor
- 2 ks Škoricový cukor Liana
- 65 g maslo
- na podsypanie ryžová múka Liana
Postup:
V prvom dni pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Zmiešame ich vareškou v miske a prikryjeme fóliou. Necháme v teple odpočívať cca 12-15 h. Cesto vymiesime v kuchynskom robote; pridáme vykysnutý rozkvas a ostatné suroviny z druhého dňa. Cesto dáme do misky a prikryté necháme 3 hodiny kysnúť. Medzitým pripravíme škoricové maslo; v hrnčeku zmiešame vidličkou zmäknuté maslo so škoricovým a trstinovým cukrom. Pripravené vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Všetky časti ešte trošku prepracujeme a vyvaľkáme na valce. Obalíme po celom obvode v škoricovom cukre. Spletieme do vrkoča a preložíme do silikónovej (alebo obyčajnej) formy na chlieb. Prikryjeme fóliou a necháme ešte 3 hodiny kysnúť. Rúru vyhrejeme na 230st a pečieme chlebík 15 minút. Neskôr teplotu znížime na 190st a dopečieme 30 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke.
Pridal(a): Michaela66